De steenmarter

De steenmarter behoort tot de groep marterachtigen, zoals de otter, das, boommarter, bunzing, hermelijn en wezel. De steenmarter is ongeveer net zo groot als een kat, maar dan slanker en staat lager op zijn poten.

De steenmarter heeft een donker- tot vaalbruine vacht met een witte, gevorkte bef die uitloopt tot op de voorpoten en heeft een lange pluimstaart.

De steenmarter is niet bang voor de mens. De steenmarter eet bijna alles wat hij op zijn pad tegenkomt: ratten, muizen, konijnen, vogels, eieren, wormen, vruchten en veel van wat wij aan eetbaars achterlaten.

Overdag is de steenmarter niet actief en slaapt hij. Wanneer u een marter op zolder hebt, merkt u dat meestal het eerst aan het lawaai wat hij maakt. Je denkt in eerste instantie dat er inbrekers in huis zijn. De steenmarter speeld graag en rent ?s nachts graag heen en weer en speelt met zijn soortgenoten.

De steenmarter kruipt in de nacht ook graag onder de motorkap van de auto en kan een behoorlijke schade aanrichten voor de autobezitter.